Новини

Конкурс за приказка и рисунка „Твоите най-важни права и отговорности като дете“

Административният и Окръжният съд във Видин, заедно с Районните съдилища в Кула и Белоградчик обявяват областен конкурс за приказка и рисунка на тема: „Твоите най-важни права и отговорности като дете“.

Конкурсът цели да провокира малки и големи да опознаят образователния филм „Твоите най-важни права и отговорности като дете“ и да го интерпретират през своята призма създавайки авторска детска приказка и рисунка по темата.

Общите условия на конкурса са: Допуска се както индивидуално, така и групово участие на млади творци от 1-ви до 12-ти клас на всички училища в област Видин. Всеки участник или екип може да се включи с една творба – приказка, комикс или рисунка, създадени специално за конкурса. Допуска се екипът от участници да създаде комбинация от приказка и рисунка или компютърна графика. В първи раздел „Приказка“ участниците ще се състезават с творба в обем до 3 компютърни страници, формат А4, шрифт Times New Roman размер 12.
Вторият раздел е „Рисунка“. Тя трябва да е авторска, с размери 35 х 50 сантиметра. Разрешава се използването на всякаква техника и средства – акварел, темперни бои, пастели, графика, молив и други. Всяка творба трябва да съдържа следната информация: трите имена на автора, възраст, клас, училище, точен адрес с пощенски код, телефон и имейл. Крайният срок за получаване на материалите е 4-ти юни тази година, а церемонията по награждаването на класираните участници ще се състои на 23 юни. Отличените ще получат удостоверения за участието си и материални награди.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.